2010/04/23

incercare


Suntem ce suntem. Nu ne putem schimba, dar macar putem incerca. Putem incerca sa fim mai buni, mai nobili, mai darnici. Putem incerca sa iubim mai mult din suflet si pentru suflet, nu pentru bani. Putem incerca sa facem un lucru bun nu pentru a obtine merite si laude, ci pur si simplu pentru ca simtim nevoia aceasta: de a face un bine. Putem incerca sa ne descoperim unii pe altii, unii in altii si sa comunicam mai bine si mai frumos. Putem incerca sa schimbam cursul vietii, sa`i dam un nou sens, dar suntem prea preocupati de bani.

Punem accent prea mare pe partea materiala, in timp ce pe sentimente nu dam 2 bani. Pierdem prea mult timp la birou/la serviciu si mult prea putin timp acasa, cu familia, cu persoanele dragi noua. Am uitat cum sa mai comunicam; am uitat sa fim fericiti, sa radem. Traim intr`o monotonie din ghearele careia ne putem elibera cu greu. Totul din jurul nostru este judecat prin prisma banilor, a valorilor materiale.

Ai uitat cum e atunci cand intinzi o mana de ajutor celui ce are necazuri. Ai uitat cum e sa multumesti din suflet. Ai uitat cum e sa ierti, cum sa iubesti cu toata fiinta ta. Ai uitat cum te simti atunci cand cineva iti multumeste pentru un mic detaliu. Ai uitat sa fii inocent, sa fii copil din cand in cand. Ai uitat sa pasesti spre ziua de maine cu speranta, cu incredere, cu nerabdare.

Esti om si ai 3 etape esentiale de urmat in viata: te nasti, traiesti si intr`un final mori. Nimeni nu scapa de ultima etapa; moartea nu te avertizeaza, ea doar actioneaza si poate aparea in cel mai glorios moment al vietii tale.

No comments:

Post a Comment