2009/09/29

timp, spatiu, viata

Viata…te gandesti cum sa reusesti in viata, cum sa treci de obstacolele pe care destinul ti le pune in cale. Si stai si meditezi asupra vietii tale, asupra a ceea ce ai facut si asupra a ceea ce vei vrea sa faci. Iti dai seama ca ai castigat cateva lupte, dar ca inca nu ai castigat razboiul si nu stii daca il vei castiga, daca viata te va lasa sa`ti duci lupta pana la capat, pana la triumful total. Iti dai seama ca ai pierdut ceea ce aveai si iubeai, dar ai si castigat ceea ce iti doreai sau ce nici macar nu visai, sau poate ceva inutil, care nu`ti foloseste. Ti`ai lasat prieteni in urma, prieteni de o viata, prieteni cu care ai crescut si ai copilarit si totul pentru ce? Pentru ca ai fost avar si egoist, pentru ca nu te`ai gandit decat la tine si la bunastarea ta. Ai sacrificat ceea ce era mai important pentru a`ti da seama ca ai gresit, dar pacat ca este prea tarziu. Te`ai trezit intr`o dimineata si ai vazut ca esti singur, pustiu si ca tot ce iubeai nu mai ai. Ai inceput sa plangi si sa regreti din tot sufletul tau erorile pe care le`ai facut. Incerci sa dai timpul inapoi, dar iti dai seama ca timpul s`a saturat si nu tine cu tine, cum ai vrea tu, cum ai dori.
De ce sa traiesti in ziua de astazi este asa de greu? De ce toata lumea critica pe cei din jur dar nu vad esentialul: ceea ce sunt ei de fapt?! Vor sa schimbe lumea din jurul lor, dar sa se schimbe pe ei este greu. Ca sa ajungi undeva in ziua de astazi trebuie sa dai mita, spaga. Nimic nu este gratis. Pana si sa visezi costa...costa timp pe care nu`l ai din belsug. Iti irosesti viata visand si sperand la ceva ce astazi este imposibil.
Din ce in ce mai multi copii ai strazii sunt la orice pas. De ce? Pentru ca presupusii "parinti", daca`i poti numi asa, fac copii doar pentru a avea pe cineva pe care sa trimita la cersit in timp ce ei stau, beau si fumeaza. E tot mai greu sa traiesti in ziua de astazi cand esti inconjurat doar de rautate, ipocrizie, falsitate, furt, boala, moarte, neatentie, prostie, soferi inutili care lovesc din plin copii pe terenul de joaca sau batranii de pe banca.
Am invatat ca viata te pune la incercari dure atunci cand nici nu te astepti, cand ti`i lumea mai draga si ca timpul nu e niciodata de partea ta; atunci cand te astepti mai putin isi ia valiza si a pleaca. De aceea rezolva`ti probleme la timp si nu lasa sa treaca timpul ca mai apoi sa regreti ca nu ai facut ceea ce trebuia la momentul oportun.


Nu plange timpul si nu`l regreta, ci profita de el si fa`l de neuitat.


REMEMORABIL

No comments:

Post a Comment